top of page
7 simcic marjan.jpg

Vinarija Simčič Marjan, Slovenija

U podrumu Simčič godišnje se proizvede 90.000 boca vina. Vinarija je smještena u Goriškim Brdima (Slovenija).
Klasična vina, kako ih sami nazivaju, proizvedena su s pažnjom, ali nisu previše zahtjevna vina, dolaze iz mlađih vinograda, a ta vina zore isključivo u inox tankovima. Zbog navedenoga ova su vina već nakon godinu dana dobra za uživanje, a to je classic linija: Chardonnay, Sivi Pinot, Sauvignonasse, Rebula i Cabernet Sauvignon.

Vina s oznakom Cru Selekcija su složenija, proizvedena od posebno selekcioniranog najboljeg grožđa starijih vinograda, različitog vremenskog perioda sazrijevanja u posebnim veličinama drvenih hrastovih bačava. Ta vina u koje spada: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rebula, Teodor Belo, Teodor Rdeče, Pinot Noir i Leonardo su nefiltrirana, a na tržištu se nude isključivo najbolja godišta. Oznaku Selekcija, vina dobivaju nakon dvije do četiri godine dozrijevanja.

Najprestižnija vina vinske kuće Simčić su Opoka, sa autorskim potpisom Marjana Simčiča. Ona spadaju u sami vrh, a proizvedena su samo u najiznimnijim godištima, u krajnje malim serijama, dozrijevajući od 20 do 36 mjeseci i to u najboljim drvenim posudama. Ova vina pretaču se bez filtriranja, isključivo sa postupkom dekantacije. Na tržištu se prezentiraju tek nakon najmanje sedam mjeseci odležanosti u boci. Okusi sorti Rebula, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir čija je berba bobica ručna i bez peteljki, savršenog su opojnog i kompleksnog okusa.

bottom of page