Vinarija Simčič Marjan

U podrumu Simčič godišnje se proizvede 90.000 boca vina. Vinarija je smještena u Goriškim Brdima (SLO)
Klasična vina, kako ih sami nazivaju, proizvedena su s pažnjom ali nisu previše zahtjevna vina, dolaze iz mlađih vinograda, a ta vina zore isključivo u inox tankovima. Zbog navedenoga ova su vina već nakon godinu dana dobra za uživanje, a to su Chardonnay, Sivi Pinot, Sauvignonasse, Rebula i Cabernet Sauvignon.

Vina s oznakom Selekcija su složenija, proizvedena od posebno selekcioniranog najboljeg groždja starijih vinograda, različitog vremenskog perioda sazrijevanja u posebnim veličinama drvenih hrastovih bačava. Ta vina u koje spada Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rebula, Teodor Belo, Teodor Rdeče, Pinot Noir i Leonardo su nefiltrirana, a na tržištu se nude isključivo najbolja godišta.

Oznaku Selekcija, vina dobivaju nakon dvije do četiri godine dozrijevanja.

Najprestižnija vina vinske kuće Simčić su Opoka, sa autorskim podpisom Marjana Simčiča. Ona spadaju u sami vrh, a prozvedena su samo u najiznimnijim godištima, u krajnje malim serijama, dozrijevajući od 20 do 36 mjeseci i to u najboljim drvenim posudama. Ova vina pretoču se bez filtriranja, isključivo sa postupkom dekantacije. Na tržištu se prezentiraju tek nakon najmanje sedam meseci odležanosti u boci. Okusi sorti Rebula, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, čija je berba bobica ručna i bez peteljki, savršenog su opojnog i kompleksnog okusa.