finavina.ba

Shop

DAME I VINO

img-title
Dame&Vino

Nema tog pića koje je toliko žensko koliko vino. Vino je romantično, ono je zavodljivo i elegantno, lagano i voćno. Dama uvijek izgleda profinjeno kada u ruci drži čašu vina. Bilo da šeće travnjakom na partyju držeći u ruci čašu ohlađenog Chardonnay-a ili uz večeru uživa u čaši toplog i bogatog Cabernet Sauvignon-a.
Priča i smijeh, čavrljanje i prepričavanje starih dogodovština… uvijek je bolje uz bocu finog vina.

Fina Vina d.o.o. & NLB Banka Sarajevo organizirali su druženje dama uz vino, praćeno tematikom koja dame zanima u prigodnoj atmosferi u kojoj mogu razmijenjivati priče iz poslovnog i privatnog iskustva. Brand Ambasadorica projekta gđa Lidija Žigić (direktorica NLB Banka d.d. BH i članica Uprave grupacije NLB banka d.d.) je poželjela dobrodošlicu i predstavila projekt. Ideja je bila svaki mjesec ugostiti dame i počastiti ih finim vinima. Večeri su zamišljene uz određene “ženske” tematike. Prvo po redu druženje bilo je u frizerskom salonu Hair By Gigis u Alta Shopping Centru.

Međutim, svijet se našao usred pandemije, pa su i naša druženja morala biti ostavljena za buduća bolja vremena, te smo se, nakon pauze, ponovo okupili u februaru 2023.g. na dobro poznatom mjestu da bismo osvježili uspomene.

Jedna mala ugodna obaveza dama je bila polaganje vinske zakletve, a da bi postale punopravne članice kluba povjerenja.

“VEČERAS KADA POSTAJEM VINSKA DAMA, PREDANO I ČASNO ODAZVAĆU SE NA DRUŽENJA SA VAMA. DOĆI ĆU UVIJEK RASPOLOŽENA I SREĐENA KAO PRAVA DAMA, JER SA VAMA NIKAD NISAM SAMA.

VEČERAS KADA POSTAJEM VINSKA DAMA, DAJEM JASNU RIJEČ DA ĆU MARLJIOVO UČITI I ISPIJATI VINA, DA ĆU BITI PREDANA ČLANICA NAPIRLITANA I FINA. OD MENE SE OČEKUJE OVO SAMO, JER DA JA TO ZASLUŽUJEM, ZNAMO” 

Druženje Dame&Vino “putuju”, te tako svaki put imamo novo mjesto okupljanja i novu tematiku.

Kažu, žene su baš kao i vino: treba im mirna i stabilna okolina, dobre su za zdravlje, često ni stručnjaci ne mogu odrediti zašto se mijenjaju, čini se da su najbolje uvijek zauzete… Ove i mnoge druge tvrdnje uskoro otkrivamo…

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Bosnian
 - 
bs
Languages