finavina.ba

Shop

O NAMA

Naša priča

Img Title

Upoznajte se sa Finim Vinima, kompanijom koja na bh. tržište donosi pažljivo probrane vinske etikete renomiranih regionalnih i evropskih vinarija. Naš pristup vinskom svijetu baziran je na odabiru vinskih etiketa čiju kvalitetu možemo garantovati, ocijenenih i nagrađivanih od strane vrhunskih degustatora i sommeliera Europe i svijeta, te vinskih magazina i takmičenja. Vina iz našeg asortimana dobitnici su najbitnijih svjetskih nagrada iz enološke oblasti, World Wine Awards koje svake godine organizira magazin Decanter.

Domaćini smo vinima iz:

Slovenije – vinarije Edi Simčič, Familija Estate, Marjan Simčič, Movia, Ščurek i Zanut;

Hrvatske – vinarije Benvenuti i Geržinić;

Srbije – vinarije Chichateau i Erdevik;

Kada govorimo o vinima i enološkoj nauci, ključnu ulogu u kvaliteti igra edukacija. Tako je jedan od glavnih zadataka našeg tima upravo edukacija i razgovor sa ljubiteljima vina, usmjeravanje ka pravilnom čitanju i vinskih etiketa, kako bi istinski mogli uživati u omiljenom piću.

Ova edukacija nastavlja se kroz organizaciju različitih vinskih događaja, osmišljenih da otkriju sve čari degustiranja vina. Naši su projekti postali trendsetteri na području enologije i gastronomije u bosansko-hercegovačkim okvirima. Postali smo prepoznatljivi po pečatu koji ostavljamo gdje god da se pojavimo, a svi događaji i druženja u organizaciji Finih Vina zagarantovano su uspješni.

Tome svjedoči i naš najvažniji i najpoznatiji projekat – Sarajevo Wine Weekend, festival koji u 2024. godini slavi 18. rođendan, a koji godinama okuplja najeminentnije izlagače sa vinske i gastronomske scene BiH i regiona.

Konstantno usavršavanje, praćenje vinskih trendova Europe i svijeta, potreba tržišta i adekvatno reagovanje na promjene su naš recept za rast. Pored toga, njegujemo pristup baziran na razumijevanju i pomoći, pa smo tako na raspolaganju vinarima i ugostiteljima kada je potrebna podrška pri lansiranju brendova i novih etiketa.

Kada bi vino moglo odabrati čašu u koju ćete ga sipati, ono bi odabralo Riedel. “The Wine Glass Company”, najpoznatija je svjetska kompanija za proizvodnju vinskih čaša i dekantera koji uistinu unapređuju doživljaj vrhunskog kvaliteta boce koju je vinoljubac upravo otvorio. Ponosno možemo reći da je upravo Riedel dio našeg asortimana, te da je dokazano dobar par sa našim vinima.

Da bi zaokružili ponudu, te dodali pečat hedonizma na već kreiranu podlogu, u naš asortiman uvrstili smo Zigante International, brend koji se bavi proizvodnjom najfinijih proizvode od tartufa i maslinovih ulja koji u sebi nose pečast sjajnog regiona Istre.

Fina Vina je kompanija koja je svoj put gradila isključivo odabirući poslove i smjerove za koje smo čvrsto vjerovali da će napraviti razliku u industriji i bez imalo skromnosti, uspjeli smo.

Naš Tim

Img Title
Slika 6
0 02 05 Ffff9ccec80b73a2949ee6c9997210342c1dba706eed9ecb336fa04f463be136 3e48901bfe42e828
Img 2090
Img 2087
Img 2091

Lokacija

Img Title
Languages