finavina.ba

Shop

VINSKE RADIONICE

Img Title

Vinska radionica je događaj na kojem se sudionici uče o vinu kroz različite aktivnosti, poput degustacija, razgovora s sommelierom, obilazaka vinograda ili vinskog podruma, te raznih drugih interaktivnih zadataka. Ova vrsta događaja je idealna za one koji žele proširiti svoje znanje o vinu, naučiti kako razlikovati različite vrste vina, te kako pravilno kušati i posluživati vino. Vinska radionica obično počinje uvodnim dijelom, gdje sudionici dobiju uvod u temu, upoznaju se s osnovama vina, uče o procesu proizvodnje vina, različitim sortama vina, te kako odabrati i poslužiti pravo vino za određenu hranu. Nakon toga slijedi degustacija vina, gdje sudionici mogu kušati različita vina i naučiti kako prepoznati arome i okuse u vinu. Ukratko, vinska radionica je događaj koji kombinira edukativni i zabavni aspekt te pruža sudionicima priliku da nauče više o vinu, degustiraju različita vina i prošire svoje znanje o procesu proizvodnje vina.

Vinska kultura i druženja uz čašu vina uvijek sa sobom nose nova znanja i interesantne priče koje se poslije prepričavaju. Upravo takva su druženja na vinskim radionicama koje organiziramo. 

Kao što je razlikovanje dobre poslovne prilike od lošeg posla presudna sposobnost uspješnog managera, tako je sa svim stvarima u životu. Poznavatelji vina “iščitavaju” sadržaj vinske čaše drugim očima. Osnove vinske kulture su potrebne bilo da je u pitanju naručivanje prave boce u restoranu, impresioniranje poslovnih partnera ili opušteno druženje sa prijateljima.

Sudjelovanjem na našim radionicama možete naučiti kako ocijeniti vino prema boji, mirisu, kako zavrtjeti čašu i kako prepoznati prve i završne vinske note. 

Languages